PELETNI SMOKERJI

YS480 S

YS640 S

YS640 S - cart

YS1500 S

BBQ pellets

Made in USA

Zakaj je YODER peletni smoker vsestranski sistem za kuhanje?
Yoder peletni smoker je zmožen dimljenja, pečenja in peke na žaru. Rebrca, pizza, stejk, vse se lahko pripravi s 100% naravnim ognjem in dimom.

Kakšna je poraba peletov na takšnih smokerjih?
Poraba peletov je med 0,5 - 2 kg na uro, odvisno od temperature, ki jo želite doseči in zunanjih temperatur okolja. Za običajno BBQ dimljenje (115 stopinj Celzija) v poletnem času, boste v povprečju porabili 0,5 kg peletov v eni uri.

Ali lahko uporabim običajne pelete za ta smoker?
Naj vas ne zamika uporabiti klasičnih peletov za ta smoker. Peletni smoker deluje najbolje na 100% naravnem lesu, ki daje čisti, naravni dim. Klasični peleti, ki so narejeni iz lesa iglavcev, kot je na primer bor, lahko vsebujejo grenke smole, ki vam uničijo okus mesa, poleg tega pa tudi smoker sam. Življenjska doba smokerja se skrajša, saj takšni peleti vsebujejo nevarna topila in lepila, ki jih lahko zaužijete preko mesa in so nevarna tudi za vaše zdravje.

Kako očistim pepel iz smokerja?
Yoder peletni smokerji so izredno učinkoviti. Ko porabite celotno vrečo peletov, vam bo v smokerju ostalo pepela samo za velikost skodelice. Kurilnik morate čistiti po vsakem dimljenju. Najučinkoviteje je čiščenje s sesalcem.

V čem je razlika med YS480 in YS640 peletnim smokerjem?
Dve razliki sta med modeloma YS480 in YS640. Prva razlika je velikost. Kuhalna površina YS640 je za tretjino večja od YS480. Druga razlika je ta, da YS640 vsebuje t.i. damper, ki ga lahko premikamo in uravnavamo temperaturo znotraj dolžine smokerja.

Koliko je debelina smokerja?
Konstrukcija smokerja je iz 3,5 mm debelega jekla, ki zagotavlja zadrževanje toplote v vseh štirih letnih časih. Voziček (Cart) in predel za polnjenje peletov je iz 2,0 mm debelega jekla.

Ali so stranske in sprednje poličke vključene?
Da.

Kako se peletni smoker prestavlja oziroma premika naokrog?
Standardni smoker ima set koles, s katerimi je premikanje enostavno. Na koleščkih je tudi zavora. Tekmovalni peletni smoker - cart - vsebuje celo pnevmatična kolesa.

Kakšna je kapaciteta predela za polnjenje peletov?
9 kg.

Kakšen temperaturni razpon dosegajo peletni smokerji?
Od 65 do 315 stopinj Celzija. Čez 370 stopinj Celzija pa pri direktni peki/žaru.

Kako se uravnava temperatura?
Temperatura se elektronsko uravnava. Željeno temperaturo nastavimo na zaslonu ali preko Fireboard aplikacije.

Koliko dolgo traja, da se peletni smoker ogreje na delovno temperaturo?
Ogrevanje za direktno peko je od 10 do 15 minut. Segrevanje za indirektno peko pa od 20 do 30 minut.

Kje se nahaja kurilnik oz. t.i. firebox?
Na levi strani smokerja. Pretok zraka je bolj stabilen od leve proti desni (od kurišča do dimnika) kot bi bila umestitev kurišča na sredini. Tudi predel, ki ga uporabljamo za kuhanje je bolj optimiziran.

Kako deluje premikajoči oziroma nastavljivi damper (blažilec)?
Nastavljivi damper omogoča dodatno reguliranje temperature v smokerju. Če je damper potisnjen popolnoma navznoter, potem bo leva stran smokerja proizvedla višje temperature. Če je damper potisnjen popolnoma zunaj (popolnoma odprt), potem bo desna stran smokerja bolj vroča. Če je damper potisnjen cca. 10 cm navznoter, potem bo temperatura znotraj dosegla bolj enakomerne vrednosti, ki so primerne za dimljenje oziroma "low&slow" peke. Pri direktni peki se priporoča, da se damper popolnoma odpre, da celotna površina doseže maksimalno temperaturo.

Kako očistim notranjost smokerja?
Razstavite kuhalni del, posesajte notranji del in uporabite tanek nož za odstranitev strjenih delcev, na koncu pa vse počistite s čistilom na osnovi citrusov.

Kakšna je garancijska doba?
Garancija na offset smokerje je doživljenjska na ohišje (rja), garancija na peletne smokerje za vžigalno napravo je 1 leto, 3 leta na nadzorni sistem in 10 let na konstrukcijo oziroma ohišje (rja). V primeru komercialne uporabe (gostinstvo) je garancija 6 mesecev.

Comments are closed.