O NAMA

Začetki najinega znanstva segajo v leto 2006, ko sva se “srečala” ob igranju online igre Hattrick. Kontakt sva navezala na forumu te iste strani in sicer v debati namenjeni košarki. Košarka je najina velika strast in glej ga no zlomka, kot nalašč naju je po spletu okoliščin leta 2007 kot internetna znanca popeljala na pot od Ljubljane do Rima. V Rimu sva obiskala slovenskega reprezentanta Erazma Lorbka in si ogledala prvo tekmo dveh NBA ekip. Vožnja v Rim z legendarnim Cliotom nama je ponudila prvo priložnost za spoznavanje in iskanje skupnih točk. Hitro sva ugotovila, da naju ob košarki močno povezuje tudi kulinarika. Oba rada kuhava in kaj dobrega pojeva. Postavila sva dobre temelje za dolgo prijateljstvo in kar naenkrat so se začela vrstiti košarkarsko in kulinarično obarvana potovanja po celotni Evropi.

BBQ-grill-žar-smoker-meso

Zgodilo se je leto 2014, ki je bilo za naju nekaj posebnega. Uresničila se nama je velika želja, saj sva skupaj s prijateljem prvič obiskala Združene države Amerike, natančneje Texas, kjer sva spoznala pravi “Southern BBQ”. Tamkajšnja BBQ kultura naju je dobesedno začarala in velika ljubezen je bila rojena. Texas nama je zlezel pod kožo, zato smo ga v enaki zasedbi obiskali tudi v letu 2015. Človek bi pomislil, spet Texas, spet dim po ognju in dimu, kakšen dolgčas. To pa ne, Texasa se zaenkrat še nisva naveličala, tudi dima in ognja ne! Kansas, Memphis in Carolina, legendarne “članice” ameriškega BBQ gibanja vsekakor pridejo še na vrsto, enkrat, verjetno že kaj kmalu… Po prihodih iz obeh potovanj, sva intenzivno razmišljala, kako bi lahko doma pripravila vsaj približek pravemu ameriškemu BBQju, kako bi v Sloveniji lahko predstavila ameriško BBQ kulturo in konec koncev kako bi v Slovenijo pripeljala čisto prave ameriške smokerje.

BBQ-grill-žar-smoker-meso

Veliko ur raziskovanja in prebiranja po spletnih straneh in na desetine poslanih mailov žal niso obrodili sadov, misiji “Smoker” je slabo kazalo… Nezainteresiranost nekaterih proizvajalcev za izvoz v majhno Slovenijo, velika teža smokerjev in posledično izjemno visoke cene transporta, so nama povzročali resnično velike težave. Toda kjer je želja, je tudi pot. Po spletu okoliščin naju je pot pripeljala do podjetja Yoder Smokers iz Kansasa in Yoder smokerji so naju takoj navdušili. Ročna izdelava, izjemna robustnost in vrhunska kvaliteta, so le nekatere lastnosti tega priznanega ameriškega proizvajalca, katerega predstavnika za Evropo sva s svojo zgodbo in navdušenjem prepričala in tako postala uradna uvoznika, ter distributerja Yoder smokerjev za Slovenijo. Verjameva, da je slovenkam in slovencem BBQ pisan na kožo, zato se z veseljem podajava na najino novo kulinarično popotovanje. Vabiva vas, da se nama pridružite!

Miki & Aleš

BBQ-grill-žar-smoker-meso

 

BBQ-Yoder-Smokers-Smokerji-Grill-Žar-Steak-Burger-Rebrca-Dimljenje

Comments are closed.